Mmm yeah, jag har bakat chunky chocolate chip cookies, och dem var väldigt goda trots att dem är LCHF (blää och fy ibland när man bakar lchf). Dem blev lite så där härligt kladdiga, mjuka och fudgiga innuti, precis som jag vill ha mina vanliga chocolate chip cookies. Jag är ibland väldigt sugen på något som är lite chokladigt men samtidigt hyfsat nyttigt, så dem här kakorna passar perfekt för att stilla sitt återkommande chokladbehov. Dem är sockerfria (bortsett från sockret i dem 70%-iga chokladbitarna som är i) och även glutenfria (jag använder inget mjöl i dem).
Ingredienser
1/2 dl mandelsmör (hemmagjord eller köpt)
2 ägg
2 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
valfri mängd stevia/sötningsströ/agave honung
1 dl choklad delad i små bitar, 70 % eller högre
lite salt
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mandelsmör med äggen, mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och sötning. Hacka chokladen i bitar, och blanda ner i smeten. Tillsätt lite salt/mer sötning i slutet för önskad smak. Är smeten för tjock, tillsätt lite vatten eller mjölk. Klicka ut på en plåt, 6 st kakor. Skjutsa in i ugnen och grädda i 6-7 minuter. Vill du ha dem fudgy och mjuka bör dem gräddas ca 5-6 minuter. Håll koll på dem.
Ät dem med ett glas kall mjölk till :)
Mums, de ser verkligen goda ut! Ett recept som passar mig!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.se/
Kul att höra! :)
SvaraRadera