söndag 5 maj 2013

LCHF-frallor med Vallmofrön


























Denna morgon blir det färska, nybakade frukostfrallor. Jag älskar verkligen smaken av vallmo, det är något väldigt svenskt med det. Dem här frallorna är som sagt low carb, dem varken någon gluten eller socker, vilket gör att blodsockret inte skjuter i höjden. Även om konsistensen på dessa såklart inte blir lika fluffig och härlig som en riktig frukostfralla, så är den ändå ett så himla gott och bra alternativ om man har glutenintolerans eller om man bara vill skära ner på sitt intag av kolhydrater. Jag rekommenderar verkligen dessa, supergoda med massor av olika pålägg på!

Ingredienser
2 ägg
50 g smör
2 dl fet yoghurt/kvarg (10%)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
vallmofrön

Tillagning:
Rör samman ägg, halvsmält smör, yoghurt, salt och bakpulver. Blanda sedan samman med resten av ingredienserna (mandelmjölet, pofiber och fiberhusk). Låt stå i ca 5 min så att fiberhusk och pofibret hinner absorbera vätskan för att degen ska bli fast. Rulla till ca 6 stycken bollar. Lägg dem på en ugnsplåt, pensla med lite ägg och strö över vallmofrön. Grädda i ugnen på 175 grader, ca 15-20 minuter eller tills dem fått fin färg.


God frukost!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar