söndag 2 juni 2013

Det nya Livet med Raw-Juice
Ja, nu är det officiellt. RawJuice-livet är härmed påbörjat, för nu har jag bannemig köpt en juicer/juicepress. Jag är extremt spänd och exalterad över den här produkten, och som jag har gått och tänkt länge, dividerat fram och tillbaka om jag skulle köpa den eller inte. En juicepress är ganska så dyr, köper man från t.ex Philips kan den kosta över 1500kr, så det är ju definitivt en "pricy little sucker". Men, tur som jag hade, så gick jag förbi Kjell & Company förra veckan och till min stora förvåning hade dem en liten sommarkampanj med bl.a. glassmaskin för 199kr och juicepress för 299kr. Jag började med att köpa glassmaskinen, för det är ju trots allt sommar nu, och vill man äta den bästa glassen (och nyttigaste) så ska man göra den själv. Sen var det juicepressen. Jag var så skeptisk till priset på den. Att den bara kostade 299kr kan jag fortfarande inte riktigt förstå, speciellt inte nu efter att jag använt den och insett att det är ju en rejäl produkt med grundlig och bra kvalité. Inget fjanteri helt enkelt.

Efter att jag hade använt den första gången (lite läskigt var det att sätta igång den..) var det super-enkelt att bara plocka isär dem olika delarna och rengöra dem. Inget konstigt alls, för jag vet att andra juicepressar har betydligt många fler delar, och invecklat är det att diska alla för att sedan komponera ihop spektaklet igen. Nä, jag måste säga, den här juicemaskinen är kanske inte inom världsklass, men den duger gott och väl till det jag kommer använda den till. Jag kommer pressa morötter i mängder, äpplen, rödbetor, vitkål, selleri, spenat, broccoli, ingefära, tomater ja typ i princip allt som går ner genom hålet. Maskinen klarar det galant, och ett plus i kanten är ju då också att den är lätt att rengöra - woho.

Sen kommer vi till hela hälsoaspekten av att ha en juicer. Som jag ser det har jag ju nu investerat 299kr i min hälsa, inte bara nu utan också för min framtid. Kanske kommer jag spara tusentals kronor på den här investeringen... förmodligen. Vad jag snackar om är helt enkelt att om man använder en juicepress på rätt sätt, d.v.s pressar ner massor av nyttiga grönsaker och frukter, helst flera dagar i veckan, och gör det till en vana att få i sig raw-juice, så kommer kroppen säkerligen få i sig ett bombtillskott av alla tänkbara vitaminer och mineraler som håller kroppens verkstad i trim. Antioxidanter som vi behöver få i oss varje dag blir naturligt förekommande i raw-juicer som man pressar själv. Att pressa färska raw-juicer är också ett behandlingssätt inom The Gerson Therapy som man kan läsa mer om HÄR.

Recept på "The Power Juice"
Ingredienser
3 morötter, tvättade ej skalade
2 granny smith äpplen, ej skalad (bra om dem är lite sura)
1 valfri stor bit ingefära (jag kör på med ingefäran, den ger lite hetta och god smak)
2 nektariner (hade bara dem liggandes i kylen, började bli gamla)
1 näve färsk spenat

Dela alla grönsaker och frukter i lite lagom stora bitar. Sätt juicern på 1:a hastigheten för mjukare frukt och grönt, och på 2:an för hårdare som morötter och äpplen. Drick juicen direkt. Eftersom den är rå ska den alltid vara helt färsk när man dricker den.

Köp nu en juicylicious juicer!

2 kommentarer:

  1. Va kul att hitta just ditt inlägg! Jag googlade efter juicmaskinsrecept eftersom jag just igår köpte en juicemaskin och ville bli inspirerad. Jag köpte också min på Kjell & Co och jag är också helt fantastiskt nöjd! Jag gjorde min första juice idag på morötter, äpplen och jordgubbar. Mumma!! Busenkel att diska är den ju också. Definitvt prisvärd! Jag ska inhandla lite ingefära och mer gröna grönsaker. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hej du! Kul att du tyckte om inlägget! Jag är också supernöjd med juicepressen, och ja, det bästa är ju nästan att den är så enkel att diska. Dessutom är det himla kul att testa sig igenom alla möjliga sorters juicer... just nu är jag inne på att pressa ner massor av persilja blandat med andra grönsaker och frukter. Nyttigt och gott! Tänk på att juicen ska drickas direkt och inte stå i kylen. När grönsaker och frukter pressas på det sättet så kommer dem i kontakt med syre, vilket göra att oxidationsprocessen sätter igång snabbt som attan.

      Radera