Om mig


Maten Blir Din Medicin är tänkt att vara en blogg där jag delar med mig av mina tankar och idéer kring matens påverkan på vår fysiska och psykiska hälsa. Sedan jag var liten har jag älskat att laga mat och baka, men på senare tid har mitt intresse för mat nått en lite mer komplex nivå. Ämnet jag fastnat för är Alternativ/Ortomolekylär medicin - ett mindre uppmärksammat område inom medicin som syftar till att förebygga och bota sjukdomar med hjälp av endogena ämnen som vitaminer, mineraler och naturliga hormoner.

Vad jag vill med den här bloggen är att inspirera och väcka tankar hos människor om att medicin inte alltid behöver vara den enda lösningen till att må bättre - det finns egentligen mängder av alternativ, som är hållbara i längden både för hälsan och ekonomin. Jag tror att vi i dagens samhälle hade kunnat minska vår medicinkonsumtion avsevärt, om vi hade tagit hand om oss bättre med större kostmedvetenhet och motion som är anpassad efter våra individuella kroppar och varierande livsstilar. Det handlar om att lära känna sig själv, inifrån och ut, och att komma i förstånd med att det Jag stoppar i mig faktiskt har en fundamental påverkan på hur Jag mår, vad Jag orkar med och hur Jag ser ut. Viktigt att poängtera är att alla kroppar är olika, något som jag tror vi ofta glömmer i virrvarret av dagens väldigt förvrängda skönhetsideal. Jag har inte startat den här bloggen för att lägga fokus på vikt eller utseende, utan istället fokusera på välmående, inre styrka och hälsosamt levande för att kroppen ska vara stark och full av energi under hela sin livstid. Jag uppmanar därför dig som läser denna blogg att se detta som en inspiration till hur du ganska så enkelt kan ta kontroll över din hälsa och ditt välbefinnande, och att det aldrig är för sent för en förändring.

En sak är säker, ju mer näringsrikt vi äter och ju starkare immunförsvar vi rustar oss med, desto friskare och mer harmoniska liv kommer vi att leva. Jag säger gärna som så många andra; Du är vad Du äter - för det kan inte bli mer sant än så. Hoppas att ni finner bloggen lärorik, häpnadsväckande, givande och inspirerande. Kommentera väldigt gärna - ge tips, feedback, kritik. Jag välkomnar allt.

(Jag vill poängtera att jag inte är legitimerad kostrådgivare eller nutritionist. Jag studerar just nu en BSc. in Human Nutrition på University of Greenwich. Jag lär mig nytt inom hälsa, medicin och nutrition hela tiden genom böcker, artiklar och dokumentärer. Den här bloggen är därför tänkt att vara en slags loggbok både för mig personligen men även för andra under tiden som jag studerar.)
4 kommentarer:

 1. Vilken bra blogg!!! Varför fortsätter du inte att skriva?

  SvaraRadera
 2. Hej! Går det att komma i kontakt med dig på något vis? :)

  SvaraRadera
 3. Ja bra skrivet om vitkålsjuice! Vad är det för juicer apparat som du tycker är bra?
  Susan

  SvaraRadera
 4. Var kan man köpa böcker om "The Gerson Therapy" finns dom på Svenska?

  SvaraRadera