söndag 28 april 2013

Banan- och vallmofrömuffins


























Det här är några riktigt goda och nyttiga "banana-bread muffins" som passar perfekt till frukost, fika eller mellanmål. Perfekt att ha liggandes i frysen när man är lite tom på fantasi eller har mycket att göra.

Ingredienser:
2 ägg
1 dl pofiber
2 dl mandelmjöl eller kokosmjöl
25 g smält smör
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
2 msk stevia
1/2 tsk salt
2-3 mosade bananer
2 msk vallmöfrön (valfritt)
(vill man kan man också tillsätta valnötter för att ge extra smak och näring)

8-10 muffins

Tillagning:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen pösigt, och blanda samman dem torra ingredienserna för sig. Blanda allt i en skål (ägg, torra ingredienser, smält smör, banan och vallmofrön). Låt smeten svälla i 5-10 minuter. Klicka ner smeten i muffins-formar och grädda i ugnen 8-10 minuter, tills dem fått gyllenbrun färg. Godast är dem nybakade med lite smör på!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar